Jó tudni…

Ezen az oldalon azoknak a szervezeteknek a linkje található, ahol további közérdekű információkat kaphatnak, amit  szükség esetén jó tudni, illetve további hasznos információkat találnak, vagy csak érdekes dolgokról olvashatnak, tájékozódhatnak.
 
 
 Jó tudni… A kedvtelésből tartott állat tulajdonosa köteles az állat szállítása előtt az útlevél beszerzéséről és az állat e rendelet szerinti megjelölésen alapuló azonosításáról gondoskodni.
 
 
jó tudni-beteg kutya, macskaJó tudni… A kutyák és a macskák emberre veszélyes jelentősebb belső élősködői (endoparazitái)
 
 

 

 
Szakértelem a tenyésztésben szakértelem a táplálásban 

Hungaropetforumfejleckepfinal

 

 
 
Jó tudni… Amennyiben az Ön tudomása szerint az Ön állatába korábban már mikrochipet helyeztek be, és ellenőrizni szeretné, hogy annak száma benne van-e már a rendszerben, az oldalon található nyilvános keresőben ezt megteheti. Ugyanígy bárki, belépés nélkül ellenőrizheti ebben a keresőben, hogy az általa ismert azonosítóval rendelkező állat szerepel-e a nyilvántartott adatbázisban.
 

Letölthető lakossági tájékoztatók (pl. toxocarosis) az Országos Epidemiológiai Központ honlapjáról

A nyár egyik veszélye a hőguta

 A hőség mindenkit megvisel, embert, állatot egyaránt. Írunk róla, a médiában is folyamatosan említik, de inkább többször hívjuk fel rá a figyelmet, mint olyan dolog miatt adódjon nagyobb gond, amit kis odafigyeléssel elkerülhetünk!
 
A bolhákról…
 
bolhák A bolhák kutyákon és macskákon élősködő 2-3 mm-es, oldalirányban lapított testű ízeltlábúak, igen erős ugrólábakkal.  Csak a kifejlett alakjuk szív vért. Viszont, a vért meglehetősen rosszul hasznosítják, így méretükhöz képest igen nagy mennyiséget kell elfogyasztaniuk. Ürülékük ezért rosszul emésztett vérből áll, mely megfelelő táplálékforrás a különféle fejlődési alakjaik számára. Tovább olvasom…
 
Miért ivartalanítsunk?
 
ivartalanitasSajnos még mind a mai napig rengeteg tévhit él az emberekben az ivartalanítással kapcsolatban, melyek sajnos sokakat elriasztanak attól, hogy nem tenyésztésre szánt kedvenceiken elvégeztessék. Ezért most összeszedtük a legfontosabb érveket, melyek a nem kívánt szaporulat megelőzésére vonatkozó emberi felelősségünkön túl, az ivartalanítás mellet szólnak. Tovább olvasom…